stor prde parçalarıSTOR PERDE SORUN GİDERİCİ

Kaldırma ve İndirme Sorunları

Zincir mekanizması Çalışma Sorunları

Yaylı Perde ve Motorlu Perde Kaldırma Sorunları

Gergi Sorunları

Kurulum ve Montaj Sorunları

Perde Malzeme Sorunları

Yedek Parça veya Perde Gerekiyor

Çocuk Güvenliği Endişeleri

Kaldırma ve İndirme Sorunları:

Genel Kaldırma Sorunları

Perdem toplandığında, bir tarafa sürükleniyor ve perde kumaşının kenarını yıpratıyor.

Bu soruna “perde Sarması” denir. Öncelikle, stor perde kelepçelerinin montaj yüzeyinden gevşemediğinden emin olmak için kontrol edin. Kelepçelerinin düz ve eşit olduğunu kontrol edin. Stor perdelerin doğru çalışması için kesinlikle düz bir şekilde monte edilmesi gerekir.

Kelepçeler düz ve sıkıysa, buna neden olan kumaşın kendisi olabilir. Düzeltmek için, açıkta kalan stor borusunu görene kadar perdeyi sonuna kadar açın. Kumaşın sürüklendiği tarafın karşısına 2 cm uzunluğunda kağıt bantı stor perde borusuna  yapıştırın (düz olmayan ucun karşısındaki tarafa). Ardından perdeyi yeniden sarın. Bandın verdiği ekstra yükseklik sorunu çözecektir. Perde eşit şekilde çalışana kadar daha fazla bant parçasını üst üste ekleyin. Bu ipuçları hem yaylı hem de motorlu perdeler için de geçerlidir.

Perde malzemesi stor perde borusundan çıktı.

Çoğu zaman perde uçlarına slayt yapıştırılarak stor perde kanalına geçirilir veya çift taraflı bantla yapıştırılır. Perdeler imal edilirken en az 20 cm kumaş boru üzerinde sarılı kalır. Çok sıcak havalarda perdelerinizi stor perde borusu görünene kadar açarsanız perdeler borulara bağlandığı yerden çıkabilir. Çoğu zaman malzemeyi banda yeniden yapıştırabilirsiniz. Ya da bandı yeni bir çift taraflı bant şeridiyle değiştirin.

Bazen malzeme "aşırı incelmiş" olduğu için borudan çıkabilir. Bu, perdeyi indirirken zinciri çekmeye devam ettiğiniz ve kumaşın tamamen borudan yuvarlandığı anlamına gelir. Bu, perdenin tekrar düzgün şekilde sarılmasını zorlaştırabilir. Zincirinin çok fazla çekilmesini önlemek için zincir stopları takmak, bu sorunu önlemenin iyi bir yoludur.

Zincir mekanizması Çalışma Sorunları

Perdeyi yukarı ve aşağı kaldırmak için zinciri çektiğimde, perde hareket etmiyor veya hareket etmesi zor.

Bu zinciri veya kavrama mekanizması ile ilgili bir sorun olabilir. Kırık, yıpranmış veya kırık zincir olup olmadığını görmek için zincirini inceleyin. Aşınmışsa zinciri değiştirin.

Zincir iyi durumdaysa zincir mekanizması kırılmış veya aşınmış olabilir ve değiştirilmesi gerekebilir.

Stor perdemdeki zincire ulaşamıyorum.

Bazen perdenin yüksekliğine ve mobilya yerleşimine bağlı olarak, perdeliğinizi yukarı ve aşağı çekmek için zincire ulaşmak zor olabilir. Tüm zinciri daha uzun bir zincirle değiştirebilir veya uçları bir zincir bağlayıcı ile birleştirerek uzatabilirsiniz.

Uzantıları eklemek yerine tüm zinciri değiştirmek daha iyidir. Zincir uçlarını birbirine bağlayan konektörler, zincir mekanizmanın çalışmasını engelleyebilir. Sitemizde 150 cm uzunluğunda, 180 cm uzunluğunda, 200 cm uzunluğunda, 250 cm uzunluğunda ve 300 cm uzunluğunda plastik ve metal zincirler satın alabilirsiniz.

Zincirim kırıldı ve/veya perdemden çıktı.

Boncuklu zinciri stor perdeden değiştirmek basit bir onarımdır. İlk adım, hangi boyutta zincire ihtiyacınız olduğunu belirlemektir. Ayrıca, boyutunu belirleyebilmeniz ve perdeniz için en iyi rengi ve malzemeyi seçebilmeniz için web sitemizde zincir örnekleri vardır.

Ayrıca iki ucu tekrar birleştirmek için bir zincir konektörü satın alarak kopmuş zincirinizi basit bir şekilde bağlayabilirsiniz.

Perdem düzgün bir şekilde kalkmıyor ve/veya zinciri çektiğimde takılıyor.

Bu, zincirinizin yıpranması nedeniyle oluşabilir. Bazen zincirinizden bir veya daha fazla boncuk kopmuştur. Zincir de paslanmış olabilir. İlk olarak, zinciri aşınma açısından inceleyin.

Zinciriniz iyi durumdaysa kavrama mekanizması arızalıdır ve değiştirilmesi gerekir.

Perdem sıkıştı; Zinciri çektiğimde hiçbir şey olmuyor.

Çoğu zaman bu, zincir mekanizmasının arızalandığını ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Zincir mekanizmasının değiştirilirken, boruya sıkıca oturduğundan ve zincir mekanizmasının yivlerin makaralı borunun içindeki kıvrımlar ve kanallarıyla eşleştiğinden emin olun.

Nadir durumlarda, üst kasa çok sıkı monte edilebilir. Destekler, perdenin dönmesine izin vermeyecek kadar sıkı olabilir.

Yay Gerginliği ve Motorlu Perde Kaldırma Sorunları:

Yaylı stor perdem tamamen yukarı çıkmıyor veya hiç kalkmıyor.

Bu durumda iç yayda yeterli gerginlik yoktur ve arttırılması gerekir. Perde pencereye monte edilmiş durumdayken, yarıya kadar aşağı çekin ve ardından kelepçelerden çıkarın. Perdeyi elle toplayın. Eşit bir şekilde sarmaya dikkat edin. Perdeliği yeniden monte edin ve gerginliği test edin. Doğru gerginlik elde edilene kadar bu adımları tekrarlayın.

Yukarıdaki adımları denedikten sonra stor perdede hala gerginlik yoksa, iç yaylı mekanizma kırılmıştır. Perdeliği değiştirmenin veya bir Stor Perde Kiti kullanarak yeniden oluşturmanın zamanı geldi demektir.

Yaylı stor perdem çok hızlı kalkıyor ve çok fazla yay gerilimi var.

İlkbaharda hava sıcaklığından dolayı gerginliğin bir kısmını atmanız gerekir. Sarılmış perdeyi kelepçelerden çıkarın. Elle birkaç tur açın. Kelepçelere yeniden monte edin ve gerginliği test edin. Doğru gerginlik düzeyi elde edilene kadar bu adımları tekrarlayın.

Kurulum ve Montaj Sorunları.

Stor perdemi pencerenin içine veya dışına monte edebilir miyim?

Kelepçelerin çoğu pencerenin içine veya dışına monte edilebilir. Kapımın üzerine monte edilen perdelik, kapı açıldığında veya kapatıldığında kapıya çarpıyor ise perde alt çıtasına tutma kelepçelerinin takılması ile perdenin altını kapıya sabitleyebilirsiniz. Kapıya çarpan perdeler nedeniyle hasar görmüş veya kaybolmuş kırık veya eksik alt ray uç kapaklarını da değiştirmeniz gerekebilir.

Yeni bir pencere taktırdım ve şimdi perdem pencere çerçevem ​​için çok geniş.

Perdenizi uygun genişliğe kesmeniz gerekecek. Çoğu yerel perde tamircisi perdeleri kesebilir, ancak pencere kaplamanızı onlara götürmeden önce onlara danışmanızı öneririz. İlk sahibi sizseniz, perde satın aldığınız şirketle iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, perdenizi pencerenin dışına monte etmeyi düşünün.

Perde eğri asılı.

Bu, pencerede düz olmayan kelepçeler ilgili bir sorun olabilir. Optimum çalışma için stor perdeler tamamen düz bir şekilde monte edilmelidir. Bir tesviye cihazı kullanmak her zaman iyi bir fikirdir. Kelepçeler yandan düzensiz bir şekilde yuvarlanıyor ve alt kısmın eğri olmasına neden oluyorsa, lütfen yukarıdaki perde sarması ilgili sorun giderici öğesine bakın.

Kelepçelerim eksik veya bükülmüş.

Stor perde kelepçeleri, perdenin üst kısmının bulunan montaj kasası tipi ile eşleştirilmelidir. Montaj kelepçeleri bu öğelerin üzerine/içine sığar.

Perdem pencereden düşmeye devam ediyor.

Bu, bükülmüş veya kısmen kırılmış kelepçeler ilgili bir sorun olabilir. Kelepçelerde aşınma belirtileri olup olmadığını kontrol edin. Kelepçelerin birbirine daha yakın hareket ettirilmesi gerekebilir, böylece perdelik aralarına daha sıkı oturacaktır. Ayrıca, kelepçelere uyan tüm kancaların, tırnakların ve/veya pimlerin sağlam olduğundan ve kırılmadığından emin olmak için perdenin her iki ucunu da inceleyin.

Perdem döşemeye, pencere koluna veya başka bir engele çarpıyor.

Perdenizi, vurulan veya sürtünen yüzeyden daha uzağa monte etmeniz gerekebilir. Bazı durumlarda, ek boşluk sağlamak için plastik kelepçe ara parçaları veya L ayak takmanız gerekecektir. Perdeniz bir pencere koluna çarpıyorsa, pencere kolunu daha küçük bir T-kollu pencere kolu ile değiştirmeniz gerekebilir.

Perde Malzeme Sorunları

Perde malzemesinde birkaç şey ters gidebilir. Yırtılabilir veya kirlenebilir ve temizlik işe yaramaz. Malzemenin kenarları aşınabilir. Malzemeyle ilgili bir sorun olduğunda, Maviperde den perde malzemesi veya yedek malzeme için alışveriş yapabilirsiniz.

Yedek Stor Perde Gerekiyor

Stor perdeniz tamir edilemeyecek durumdaysa, değişim için www.maviperde.com'u öneririz. Burada istediğiniz perdeyi istediğiniz ölçüde sipariş verebilirsiniz.